Sie kręci
Sie kręci
Plików avi wstawiać nie można, więc majstruję z GIFami. Trochę (mało powiedziane, że trochę) to cierpi na jakości, ale na razie nie znalazłem lepszego narzędzia do wrzucania animacji na forum.
GIF ma 26 mega, więc pewnie trzeba poczekać, aż się załaduje
GIF ma 26 mega, więc pewnie trzeba poczekać, aż się załaduje
...
Re: Sie kręci
Fajne to
Synta 8", ES 24mm 68°, ES 8.8mm 82°
LVW 13mm, LV 5mm, BCO 6mm
DO Starlight 15x70
DO Starlight 15x70
Nie chwalić go bo przy takich gifach zaraz serwera braknie

Niestety nadal fajne

Dzięki. A co do miejsca, to nie widzę jakichkolwiek przeciwwskazań, żebyś dokupił więcej przestrzeni dyskowej
To na razie ostatni w formie startrails-u

To na razie ostatni w formie startrails-u
...
Teraz to już naprawdę ostatni
Znalezione gdzieś na dysku. Jakiś paproch się zawieruszył na matrycy,ale nie chciało mi się go ręcznie steplować, więc zostawiłem jak jest. Oczywiście mam nadzieję, że miejsce jest wszystkim doskonale znane?
PS chodzi mi o miejsce wykonania zdjęcia, a nie paprochu na matrycy
.

PS chodzi mi o miejsce wykonania zdjęcia, a nie paprochu na matrycy

.
...
Animacje pierwsza klasa, jak się robi takie cudeńka
?

Wizual: GSO 12", Bino Maxbright, Maxvision 28mm, 14mm, 8,8mm, LVW 22mm, 2xBCO 18, 2xPL 25, 2xGSO 32, Lumicon OIII, UHC 2", DO SL 15x70, Nikon EX 8x40
Foto: SW 72 ED + FF, HEQ5, Canon 1100D mod
No jak,oczywiście znane
To pytanie odnoście tej góry:
dlaczego po lewej stronie są duże drzewa a po prawej ich nie ma???

To pytanie odnoście tej góry:
dlaczego po lewej stronie są duże drzewa a po prawej ich nie ma???
Dzięki, ale ciężkie pytanie zadajesz dzisiaj

Mając jakieś powiedzmy minimum 100 klatek, odpalasz Lightroom, albo Canon-owski DPP. Obrabiabiasz RAW-y i je wywołujesz do TIFF-ów/JPG-gów.
1. wywołane TIFF-y wrzucasz do darmowego programu Photo Scape i w zakładce "Create GIF" tworzysz gifa

2. natomiast startrails robię następująco. obrobione TIFF-y wrzucam do programu StarStax (również darmowy). Jest tam w ustawieniach jeden "ticzek", który zapisuje każdy kolejny krok, do wybranego folderu. I mając zapisany każdy krok, można wrócić do pkt 1 i w Photo Scape zrobić GIF-a.
.
.
...
Dzięki za odpowiedź, dużo zabawy mnie czeka w tym roku

Nudziło Ci się i szalaleś z piłą spalinową? Jakas grubsza imprezka była? Kurcze nie wiem ale zaintrygowało mnie to

Wizual: GSO 12", Bino Maxbright, Maxvision 28mm, 14mm, 8,8mm, LVW 22mm, 2xBCO 18, 2xPL 25, 2xGSO 32, Lumicon OIII, UHC 2", DO SL 15x70, Nikon EX 8x40
A więc:
Tam gdzie są drzewa,po lewej,jest Glinka a po prawej Soblówka.Glinka nie dała zgody na wycinkę

Hehe. Czasami tak jest. U mnie pod blokiem część trawników kosi spółdzielnia mieszkaniowa a część miasto. Robią to zazwyczaj w różnych terminach więc zawsze gdzieś jest trawa po kolana.
Synta 8", ES 24mm 68°, ES 8.8mm 82°
DO Starlight 15x70
DO Starlight 15x70
No na to bym nie wpadł

No i całe szczęście, że je zostawili. Ta góra ma fajny klimat przez to. Lubię na nią patrzeć, tak samo jak ne te samotne drzewa w Złatnej. Znalazłem jeszcze kilka zdjęć tej góry z dłuższej ogniskowej, więc na szybko złożyłem kolejnego gifa
.
.
...
Powoli składa się timelapse, ale nie sądziłem, że jest to takie czasochłonne. Zanim będzie gotowy, wrzucam jeszcze jednego małego GIF-a z serii Making of
Ale jakość strasznie cierpi na tych składakach
.
.

.
.
...
Fajne , robia efekt 

Newtony : ATM 12" F/6 , ATM 10" , ATM 8" F/9 , ATM 5",
Refraktory : WO 98 FLT , 70 APO + SM II 60
Refraktory : WO 98 FLT , 70 APO + SM II 60
Kozackie...space cowboys 
Kradnę to. A mógłbyś jeszcze do lewego górnego rogu wstawić logo forum i wrzucę to sobie na awatara tylko nie wiem czy będzie działać..

Kradnę to. A mógłbyś jeszcze do lewego górnego rogu wstawić logo forum i wrzucę to sobie na awatara tylko nie wiem czy będzie działać..
Właśnie jak wstawiam tekst, albo grafikę to się coś buraczy, więc ciągle pracuje nad tym. Ale w sumie pomysł na awatara niezły

EDIT
tu jest pies pogrzebany. Taki skromny GIF o rozmiarze 150x150 i zaledwie 40 klatek, gdzie oryginał miał 180 klatek, waży 440kb. A oprócz wymiaru, na forach są ograniczenia także wagi awataru.

EDIT
tu jest pies pogrzebany. Taki skromny GIF o rozmiarze 150x150 i zaledwie 40 klatek, gdzie oryginał miał 180 klatek, waży 440kb. A oprócz wymiaru, na forach są ograniczenia także wagi awataru.
- Załączniki
-
- test.gif (442.53 KiB) Przejrzano 4945 razy
-
- Zrzut ekranu 2021-02-06 o 15.59.31.png (13.73 KiB) Przejrzano 4945 razy
...
meble do salonu klasyczne stylowe meble do salonu i jadalni