Odnośnie Austrii już kiedyś Wam wspominałem odnośnie potencjalnego kierunku wyjazdu, w związku z tym, że jeździ tam Uwe Glahn. Można przejrzeć jego miejscówki...WavesWatcher pisze: ↑16 lut 2023, 21:16Przymierzam się do wyprawy pod ciemne niebo. Mam na oku dwie miejscówki, które wydają się mieć potencjał:
1.okolice góry Zawižan w Chorwacji, wys ok 1500mnpm, niebo jakości SQM 21,88
2. Przełęcz w Austrii, wys ok 2300mnpm, niebo jakości SQM 21,89
Może będzie okazja sprawdzić i mam nadzieję zobaczyć coś z listy wyzwań.
Propozycje wyjątkowych wyzwań obserwacyjnych.
Re: Propozycje wyjątkowych wyzwań obserwacyjnych.
1. W okolice góry Zawižan w Chorwacji wybieram się w terminie 12-17 sierpnia (nów). Super miejsce, łatwy dojazd i płaski parking na wys ok 1500mnpm.WavesWatcher pisze: ↑16 lut 2023, 21:16Przymierzam się do wyprawy pod ciemne niebo. Mam na oku dwie miejscówki, które wydają się mieć potencjał:
1.okolice góry Zawižan w Chorwacji, wys ok 1500mnpm, niebo jakości SQM 21,88
2. Przełęcz w Austrii, wys ok 2300mnpm, niebo jakości SQM 21,89
Może będzie okazja sprawdzić i mam nadzieję zobaczyć coś z listy wyzwań.
2. Na przełęcz w Austrii też bym się z chęcią wybrał, jeżeli będziecie planować jakiś wspólny forumowy wypad to jestem chętny.
Wizual: GSO 12", DO SL 15x70, Nikon EX 8x40
Foto 1: N 200/1000, HEQ5 + Asiair, Canon 6D mod
Foto 2: TS65Q, EQ3-2 Pro + Asiair, Canon 1100D mod
Foto 1: N 200/1000, HEQ5 + Asiair, Canon 6D mod
Foto 2: TS65Q, EQ3-2 Pro + Asiair, Canon 1100D mod
Odpowiem cytując M.Bartelsa.
"Sam się przekonaj,i spróbuj,a jak się nie uda to kolejny raz, a potem kolejny..."
Może się zdarzyć że udo się to komuś innemu, wtedy ciesz się jego radością...w wizualu wszystko jest możliwe...( to ostatnie to już moje)
"Sam się przekonaj,i spróbuj,a jak się nie uda to kolejny raz, a potem kolejny..."
Może się zdarzyć że udo się to komuś innemu, wtedy ciesz się jego radością...w wizualu wszystko jest możliwe...( to ostatnie to już moje)
meble do salonu klasyczne stylowe meble do salonu i jadalni