W zasadzie nie ma potrzeby dublowania tematów, ale moje prawie dobre dzieło pierwotnie powinno się znajdywać tutaj więc tylko podlinkuję:
Geneza: viewtopic.php?f=45&t=271
Tomy:
Tom I - Lato znajdziecie tutaj viewtopic.php?f=45&t=436
Tom II - Jesień znajdziecie tutaj viewtopic.php?f=45&t=437
Tom III - Zima znajdziecie tutaj viewtopic.php?f=45&t=438
Tom IV - Wiosna znajdziecie tutaj viewtopic.php?f=45&t=905
Tom V - Asteryzmy, gromady otwarte, gwiazdy wielokrotne jest w trakcie powstawania, a znajdziecie go tutaj viewtopic.php?f=45&t=1152&p=7713#p7713
.
Przewodnik po wybranych obiektach nocnego nieba.
Re: Przewodnik po wybranych obiektach nocnego nieba.
Chciałem tutaj poświetować mały sukces. Wszystkie tomy przewodnika licząc wszystkie wersje razem zostały pobrane już ponad 2200 razy
Nie ma tutaj liczby pobrań wersji light zrobionych przez kolegę Midimariusz, a dostępnej tutaj
https://midimariusz.home.blog/2019/03/1 ... #more-1800
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i trzymajcie kciuki, żebym znalazł kiedyś czas na tom V czyli Gromady otwarte, gwiazdy wielokrotne i asteryzmy.
Nie ma tutaj liczby pobrań wersji light zrobionych przez kolegę Midimariusz, a dostępnej tutaj
https://midimariusz.home.blog/2019/03/1 ... #more-1800
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i trzymajcie kciuki, żebym znalazł kiedyś czas na tom V czyli Gromady otwarte, gwiazdy wielokrotne i asteryzmy.
To ja chciałem tutaj spytać, dlaczego autor tych naprawdę świetnych przewodników sam tak rzadko do nich zagląda podczas obserwacji?
BTW pamiętasz tę noc na Smerekowie kiedy otworzyłeś swój przewodnik? Wtedy to była napawdę obfita noc pod względem oglądanych obiektów. Koniecznie trzeba to powtórzyć .
...
Poproszę o inny zestaw pytańPatryk pisze: ↑07 wrz 2019, 20:56To ja chciałem tutaj spytać, dlaczego autor tych naprawdę świetnych przewodników sam tak rzadko do nich zagląda podczas obserwacji?
BTW pamiętasz tę noc na Smerekowie kiedy otworzyłeś swój przewodnik? Wtedy to była napawdę obfita noc pod względem oglądanych obiektów. Koniecznie trzeba to powtórzyć .
Bo nie mam ich gdzie rozkładać odkąd ktoś połamał mi moje krzesło
A tak naprawdę to chyba za bardzo uzależniłem się od Stellarium
3500 pobrań przekroczone...może kiedyś będzie 5000...a póki co przypominam o zestawieniach
viewtopic.php?f=25&t=1443
które nie dawno powstały, dzisiaj by się przydały, ale się nie wydrukowały, może ktoś wydrukuje i zalaminuje, można zostawić je w domku, ja przywiozę też kilka materiałów do zostawienia w kąciku astro...
viewtopic.php?f=25&t=1443
które nie dawno powstały, dzisiaj by się przydały, ale się nie wydrukowały, może ktoś wydrukuje i zalaminuje, można zostawić je w domku, ja przywiozę też kilka materiałów do zostawienia w kąciku astro...
-
Bardzo fajne opracowania! Właśnie przeglądam zimowy katalog. Co mi się rzuciło w oczy to DSy z gwiazdozbioru Lwa w zimowym atlasie. Lew to jednak wiosna.
Jeżeli dobrze pamiętam to kierowałem się dniem górowania obiektu więc tak wypadło
Chociaż przy tej wielkości opracowaniu mogły się wkraść błędy
Chociaż przy tej wielkości opracowaniu mogły się wkraść błędy
meble do salonu klasyczne stylowe meble do salonu i jadalni